Officiellt: Rosenberg förlänger med MFF

bet365

Malmö FF förlänger Markus Rosenbergs kontrakt

Markus Rosenberg, lagkapten i Malmö FF, kom hem förra vintern och förde sin moderklubb till Champions League, SM-guld och flera andra priser. Det tackar klubben för genom att förlänga anfallarens kontrakt.

Att vara hemvändare efter att ha spelat ute i Europas toppligor är inte alltid helt lätt. Speciellt inte när man tillbringade två raka år i West Bromwich frysbox med minimal speltid. Det hindrade inte Markus Rosenberg från att göra dundersuccé när han återvände till moderklubben Malmö FF inför förra säsongen. Han var lagkapten efter att Guillermo Molins skadade knät och förde därefter laget till spel i Champions League, SM-guld och han tog dessutom hem priset som Allsvenskans bästa spelare 2014. MFF meddelade under fredagslunchen att man har förlängt Rosenbergs kontrakt till och med 2017.

”Det var inget svårt beslut att stanna”

– Det var inget svårt beslut att stanna. Sen är det alltid så att: när du får erbjudanden vill du inte skjuta ifrån dig dem direkt utan du vill titta igenom dem tillsammans med din familj. Sen förde jag en diskussion med Danne för att höra hur han kände och om MFF ville förlänga med mig. I slutänden blev det ett ganska enkelt val. Danne har haft väldigt mycket att göra i vinter och jag har sagt till honom att prioritera laget först och när allting lugnat ner sig för honom skulle vi ta vårt. Det är därför som min förlängning kommer nu, säger Rosenberg till Malmö FFs officiella hemsida.

Markus Rosenberg berättar att fjolåret gav honom en rejäl kick och att han vill fortsätta föra sitt MFF mot fortsatta framgångar:

– Med tanke på Champions League, vårt spel och sättet som vi vill spela på passar mig. Jag hade ett bra 2014 och det hade även laget, så det var klart jag fick en kick. I min ålder måste man tänka på vad som ska hända efter fotbollskarriären och därför är det skönt att veta att jag har dessa tre åren framför mig och jag kan fokusera på dem, avslutar Markus Rosenberg

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply