Officiellt: Pekings jätteaffär – lånar ut Kamara

IFK Norrköping tappar anfallsstjärnan Alhaji Kamara

Med bara timmar kvar av det svenska transferfönstret tappar IFK Norrköping anfallsstjärnan Alhaji Kamara till malaysiska Johor Darul Takzim FC – en affär som kan ge rejält klirr i kassan för den allsvenska klubben. 

Med tio mål och tre assist var Alhaji Kamara den klart viktigaste spelaren för IFK Norrköping förra säsongen, nu väljer ”Peking” att släppa anfallaren. Klubben bekräftade idag på sin hemsida att Kamara lånas ut till malaysiska Johor Darul Takzim FC, ett lån som sträcker sig över en säsong.

IFK Norrköping får åtta miljoner kronor

För det får IFK Norrköping enligt tidningen Sportexpressen åtta miljoner kronor. Det ekonomiskt roliga behöver dock inte sluta där för klubben, som kan få ytterligare tio miljoner kronor om den malaysiska klubben väljer att utnyttja den minst sagt saftiga köpoptionen när låneavtalet går ut.

– Det är en bra chans för Kamara och det är den dyraste försäljningen totalt sett från allsvenskan till Asien om man räknar in alla parametrar. Det fanns ett bud från en La Liga-klubb också men de var villiga att betala något mindre än vad Johor Darul Takzim FC gjorde, och då ville den spanska klubben köpa honom, säger agenten Patrick Mörk till Sportexpressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply