Officiellt: Paris Saint-Germain och Laurent Blanc skiljs åt

Laurent Blanc lämnar tränaruppdraget i Paris Saint-Germain

Det har varit många spekulationer gällande Paris Saint-Germains tränarsituation och om Laurent Blanc skulle fortsätta leda klubben. Nu står det klart att fransmannen lämnar PSG och klubben söker omedelbart efter en ny tränare.

I flera månader har Laurent Blanc ryktats ifrån Paris Saint-Germain med tanke på att han inte har fört laget till tillräckligt stora europeiska  framgångar. Bara för drygt en vecka sedan bekräftade Blancs agent att man förde förhandlingar med PSG om att bryta hans kontrakt. Varken Blanc eller PSG ville ha en fortsättning med varandra.

Det gick tidigare prat om att han skulle ta över Manchester United, men det ryktet lade sig så fort José Mourinho tog över Man United. Nu är det dock officiellt att Blanc lämnar PSG, bara några månader efter att han förlängde med klubben. Vart karriären bär av härnäst står ännu inte klart.

Nasser Al-Khelaifi tackar Laurent Blanc

PSG:s president, Nasser Al-Khelaifi, passar på att tacka Blanc och allt han gjort för klubben på deras officiella hemsida i samband med avslöjandet av nyheten.
– När vi nu går in i ett nytt kapitel i klubbens utveckling så skulle jag vilja tacka Laurent Blanc för allt han har åstadkommit under de senaste tre åren. Både med lagets spelstil och resultaten.

Även assisterande tränaren Jean-Louis Gasset och förste fystränaren Philippe Lambert lämnar klubben.

Mycket talar för att Unai Emery tar över Paris Saint-Germain.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply