OFFICIELLT: Olof Mellberg tar över Brommapojkarna

Olof Mellberg blir tränare

Under fredagen skriver IF Brommapojkarna att Olof Mellberg blir ny tränare i klubben och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig de två kommande säsongerna.

Efter att ha lagt skorna på hyllan 2014 står det nu klart att Olof Mellberg återvänder till fotbollen som tränare. Den före detta landslagsförsvararen har skrivit på ett tvåårskontrakt och klubbens direktör Ola Danhard är väldigt nöjd med att få in 38-åringen.

– Vi är oerhört glada över att kunna knyta Olof Mellberg till oss, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard. Thorlakur Arnason och jag har haft många möten och kommit fram den perfekta lösningen.

– Jag ser fram emot uppdraget i BP och känner mycket för klubben, säger Olof Mellberg. Jag har varit verksam på ungdomssidan sedan jag flyttade upp från Köpenhamn.

Lång proffskarriär bakom sig

Olof Mellberg spelade seniorfotboll för första gången 1994 i Degerfors och efter tre år i klubben skrev han på för AIK där han spelade 1997 innan det bar av till La Liga och Racing Santander, en klubb där han spenderade två säsonger.

Mellbergs kanske bästa period i karriären var under sina sju år i Premier League då han spelade i Aston Villa och totalt blev det över 230 ligamatcher för Birmingham-klubben innan det bar av till Serie A och Juventus, där han tillbringade en säsong för att sedan flytta till Grekland och Olympiakos. Svenskens tid i klubben skrevs till tre år och under de två sista åren av sin karriär som aktiv fotbollsspelare tillbringade han i Villarreal och FC Köpenhamn. Han la skorna på hyllan 2014.

På landslagsnivå spelade Olof Mellberg mellan 2000 och 2012.

Olof Mellberg har en lång karriär inom elitfotboll och har bland annat blivit utsedd till årets back hela sex gånger samt vunnit guldbollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply