Officiellt: Norwich värvar stor talang från Championship

Chris Hughton var tränare för Nathan Redmond i Birmingham år 2010, samma år som Redmond gjorde debut för A-laget, endast 16 år gammal. Nu värvar han Redmond till sitt Norwich från just sin moderklubb Birmingham.

Nathan Redmond blir Norwich tredje värvning i sommar efter Ricky van Wolfsvinkel och Javier Garrido. Han är känd som en av Championships stora yttertalanger tillsammans med Thomas Ince och Wilfried Zaha som numer spelar i Man United. Med ett mycket fint tillslag, enorm speed och sina dribblingar har han gjort över 80 matcher för Birmingham. Men nu har 19-åringen skrivit på för fyra år med Norwich.

– Jag vet att staden bara har ett fotbollslag och därför har den ett enormt publikstöd. Folket i och runt klubben som jag har träffat har gjort mig imponerad av klubben och det har även visat hur mycket klubben betyder för staden, säger Redmond till Norwich officiella hemsida.

Chris Hughton är överlycklig över att ha lockat över Redmond till sin klubb och kommenterar övergången:

– Han är en spelare som kan spela överallt där fram, främst på kanterna men även längst fram. Han är väldigt sugen på att utveckla sitt spel, han är en av de spelare som kommer först till träningen och lämnar sist.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply