Officiellt: Niko Kovac tar över Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt har presenterat sin nya huvudtränare

Förra veckan sparkade Eintracht Frankfurt sin huvudtränare Armin Veh efter en hel del tveksamma resultat. Hans ersättare blir ingen mindre än den före detta storspelaren och kroaten Niko Kovac.

Eintracht Frankfurt har i flera år varit en växande faktor i Bundesliga och man har varit och nosat på Europaplatserna ett par säsonger i rad. Armin Veh fick ta över som huvudtränare inför denna säsongen i hopp om att ta det definitiva steget ut i Europa.

Resultaten och prestationerna har dock varit allt annat än lovande. För tillfället ligger man på 16:e platsen, vilket innebär att man tvingas kvala sig kvar i Bundesliga om man inte avancerar i tabellen. Frankfurts ledning har dock valt att byta spår genom att sparka Armin Veh och ersätta honom med en riktig legendar i Bundesligafotbollen – Niko Kovac.

Över 300 matcher i Bundesliga

Niko Kovac är född och uppvuxen i Berlin, även om han gjorde 83 landskamper för sitt Kroatien. Totalt blev det drygt 300 matcher i Bundesliga, ytterligare 130 i lägre tyska serier och på dessa gjorde han 54 mål. Störst framgång hade han i Hertha Berlin, Bayer Leverkusen och Hamburg även om han representerade Bayern München ett tag.

Frankfurt bekräftar på sin officiella hemsida att Kovac har skrivit på till och med nästa säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply