Officiellt: Nabil Bahoui till Bundesliga och Hamburger SV

Officiellt: Nabil Bahoui till Bundesliga och Hamburger SV

Nabil Bahoui klar för ny klubb

På måndagskvällen står det klart att den före detta AIK-spelaren Nabil Bahoui lämnar Al-Ahli och istället flyttar till Hamburger SV som ligger på elfte plats i den tyska ligan.

Nabil Bahoui är klar för spel i Bundesliga och Hamburger SV, det bekräftade den tyska klubben på måndagskvällen. Svensken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2018 och kommer att ansluta direkt till sina nya lagkamrater.

Bahoui lämnade AIK så sent som i juli månad för spel i Saudiarabien men är nu alltså tillbaka i Europa. När han lämnade i AIK ville inte agenten gå in på några siffror, men erkände att det var en väldigt bra lön.

– Jag vill inte gå in på hur kontraktet ser ut, men jag har inte sett något liknande tidigare. Nabil är 25 och vill trygga framtiden och det är klart det spelat väldigt stor roll, det är gigantiskt mycket pengar. Det är ett bud man inte kan tacka nej till, det är ofattbart mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League, förklarar agenten Cetinkaya till Fotbollskanalen.

– Tanken var att Nabil skulle lämna redan i vintras för Real Sociedad, nu var det en klubb från La Liga och en från Premier League också men vi har övervägt det här. Det här är ett bud man inte kan tacka nej till. Det är så mycket pengar, det sjukaste jag varit med om, säger Cetinkaya.

”ATT FÅ REPRESENTERA AIK HAR VARIT EN ÄRA FÖR MIG”

Det blev 26 mål på 63 framträdanden i Allsvenskan för AIK totalt sett för Bahoui. Tidigare representerade han även Väsby United och Brommapojkarna innan flytten bar av till Solna 2013. Bahoui förklarade då sin lycka över att ha fått spela i AIK i ett pressmeddelande:

– Att få representera AIK har varit en ära för mig som är en Stockholmskille. Jag har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans och jag vill tacka alla som har hjälpt mig från dag ett i AIK. Jag är inte orolig för AIK:s framtid då det finns stora talanger på min position, Sam Lundholm och Niclas Eliasson, hoppas att AIK visar de det förtroendet som klubben visade mig så att de uppnår sin fulla potential, säger Bahoui i pressmeddelandet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply