Officiellt: Milan värvar Gianluca Lapadula

bet365

Milan har bekräftat värvningen av Pescaras skyttekung Gianluca Lapadula

Förra säsongen var en fantastisk säsong, både för Pescara och Gianluca Lapadula. Pescara gick upp till Serie A och Gianluca Lapadula smällde in 30 baljor, vilket i sin tur gav honom en flytt till storklubben Milan.

Gianluca Lapadula är född i Turin och inledde sin fotbollskarriär i Juventus. När han var 14 tvingades han dock lämna klubben och därefter spenderade han sin karriär i mindre lag, främst i Serie C. År 2009 värvades han av Parma, men han lånades ut ständigt med blandat framgång. Det var först förra säsongen som han blommade ut ordentligt. 26-åringen smällde in 30 mål för sin nya klubb Pescara som gick upp i Serie A.

Intehelt oväntat fick han flera klubbar efter sig. Palermo, Milan, Genoa och Sassuolo var några av klubbarna som visade intresse för den 178 centimeter långa anfallaren. Nu står det klart att Milan värvar Lapadula och allt som återstår är den officiella läkarundersökningen.

Bekräftat på officiella hemsidan

Milan bekräftade under fredagen att Lapadula är på plats för den officiella läkarundersökningen och att han därefter kommer skriva på för klubben.
– Det är något som vi båda ville. Jag är väldigt glad och jag tackar presidenten Berlusconi och Dr. Galliani. Jag tackar Pescara och Abruzzo. Det var en affär som gick väldigt fort, starkt önskad av båda sidor, ochmed all rätt, säger 26-åringen till hemsidan.

Milan har också visat intresse för Zlatan Ibrahimovic, spanjoren Alvaro Negredo och hans landsman Jesus Navas i sommar. Även Louis Van Gaal har det pratats om som ny tränare.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply