Officiellt: Milan lånar ut supertalang

Den italienska supertalangen Hachim Mastour lånas ut från AC Milan över två säsonger. 17-åringen har skrivit på för Malaga – och det ska finnas en utköpsklausul för den spanska klubben att utnyttja.

AC Milans supertalang Hachim Mastour ses i katakomberna på San Siro som nästa stora stjärna i den italienska storklubben. Redan som 14-åring kom han 2012 till Milanello från hans moderklubb AC Reggiana i en affär värd 4,5 miljoner kronor, vilket gjorde honom till den dyraste någonsin i den åldersklassen. Talangen, född 1998 och som nu hinnit fylla 17, började träna med A-laget redan året efter, men har fortfarande inte debuterat utan istället fått spela matcher med Primavera-laget.

Lånas ut – med utköpsklausul

 

Nu lånas den offensivs mittfältaren ut i två år för att fortsätta sin utveckling. Det är spanska Malaga CF som lånar in italienaren, det bekräftar den spanska klubben på sin hemsida. Flera rapporter gör gällande att det finns en utköpsklausul på fem miljoner euro, och att AC Milan – om Malaga väljer att utnyttja sin utköpsklausul – i sin tur har en återköpsklausul på en hittills okänd summa. Ingen av de två klausulerna har dock bekräftats av någon av klubbarna än.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply