Officiellt: Michy Batshuayi klar för Chelsea

Michy Batshuayi lämnar Marseille för Chelsea

Chelsea har allt mer intensivt ryktats värva Michy Batshuayi de senaste dagarna och till sist är affären bekräftad. På sin officiella twitter bekräftade Chelsea under söndagseftermiddagen att belgaren har skrivit på för klubben.

Michy Batshuayi har varit en av få ljuspunkter i Olympique Marseille den senaste säsongen. Storklubben hade extremt svårt att prestera och slutade på en horribel 13:e plats. Deras klart bästa spelare var just Batshuayi som smällde in hela 17 mål i Ligue 1 på sina 36 framträdanden.

Den 23-årige belgaren har varit en jagad man under en längre tid. Det har gått prat om Tottenham eller Arsenal, Juventus, Roma och under den senaste tiden har det som sagt gått flera rykten om en flytt till Chelsea. Nu har Chelsea gjort klart med sin nye stjärnanfallare. Batshuayi har skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

Kostar närmre 400 miljoner

Det blir ingen billig affär för Chelsea. Enligt flera engelska källor så som Sky Sports och BBC kommer prislappen hamna på mellan 350 och 400 miljoner kronor. Hur mycket Batshuayi kommer tjäna är heller inte avslöjat. Anfallarens första ord som Chelsea-spelare lyder enligt följande:

– Jag är överlycklig över att ha skrivit på för en av Europas största klubbar och samtidigt börja på mitt nästa kapitel i min karriär. Jag hoppas jag kan hjälpa Chelsea att vinna många titlar under min tid på Stamford Bridge.

 

”I am delighted to sign for one of the biggest clubs in Europe and embark on the next chapter in mycareer. I hope I can help Chelsea win many trophies during my time at Stamford Bridge,” he told theclub’s official website.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365