Officiellt: Michu skriver på för UP Langreo

Efter braksuccén – nu flyttar han till spanska division 4-klubben

Efter en fin säsong i Premier League och Swansea och en sejour i Napoli står det klart att Michu tillslut skriver kontrakt med Unión Popular de Langreo, i den spanska fjärdedivisionen.

Miguel Pérez, mer känd som Michu har skrivit på ett kontrakt med den spanska division fyra-klubben UP de Langreo, det bekräftar klubben på sin hemsida under måndagen. Spelaren som slog igenom i Rayo Vallecano säsongen 2011/2012 gick därefter vidare till Swansea där det totalt blev 18 mål på 35 ligamatcher under första säsongen i Premier League. Nu har han skrivit på ett kontrakt med UP de Langreo och överenskommelsen träder i kraft i januari månad då transferfönstret öppnar, samtidigt som Napoli kommer riva 29-åringens kontrakt.

Michu har tidigare tränat med klubben som ligger i spanska Tercera División efter tillåtelse av spelarens nuvarande klubb och nu väljer parterna att komma fram till en överenskommelse där spelaren får komma igång igen med fotboll i de sämre divisionerna i Spanien.

Michu hade till en början en kometkarriär efter att ha slagit igenom i Rayo Vallecano och Swansea men en svår skada gjorde att han aldrig kom tillbaka till den form han tidigare varit i. Under förra säsongen spelade 29-åringen med Napoli där det blev blygsamma fem matcher och noll mål.

Spelaren som föddes i Oviedo 1986 har tidigare representerat klubbar som Real Oviedo, Celta, Rayo Vallecano, Swansea City och Napoli. Han har även blivit uppkallat till det spanska landslaget och gjorde sin debut mot Vitryssland

 

Förra säsongen vann spelaren Coppa Italia Napoli tillsammans med Rafael Benítez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply