bet365

Officiellt: Marcus Hansson till Djurgården – ersätter Emil Bergström

Hansson återförenas med Pelle Olsson

Djurgården har hittat ersättaren till Emil Bergström. Den förra Gefle-spelaren Marcus Hansson har presenterats för ”Blåränderna” och ansluter direkt till klubbens träningsläger i Turkiet.

Sedan några dagar tillbaka har det stått klart att Djurgården kommer att tappa sin lagkapten och mittbacksklippa Emil Bergström till Rubin Kazan. Bergström väntas skriva på för den ryska klubben under dagen och redan nu har Djurgården gjort klart med hans ersättare.
Marcus Hansson lämnar norska Tromsö efter en säsong i klubben och vänder hem till Sverige igen.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få spela för Djurgården och jag ser fram emot att träffa laget, säger han till klubbens hemsida.

I och med flytten till Djurgården kommer Hansson återförenas med ett par välbekanta ansikten från sin tid i Gefle IF.

– Jag ser fram emot att jobba med Pelle Olsson igen. Det är en tränare som jag känner bra och har stor respekt för. Sedan kommer det att bli roligt att träffa Alexander Faltsetas och Amadou Jawo igen som jag ju har spelat ihop med i Gefle.

Hansson värvas till Djurgården för att primärt spela mittback, men har under de senaste åren spelat på det centrala mittfältet. Han menar dock att han är väldigt välbekant med mittbacksrollen och att det inte är några problem för honom att spela på den positionen.
25-åringen, som fyller 26 i nästa vecka, beskriver sig själv som en fysisk stark spelare som gillar att jobba hårt och spela tufft.

Djurgården och Marcus Hansson har kommit överens om ett fyraårskontrakt och enligt FotbollDirekt ska Stockholmsklubben betalat ett mångmiljonbelopp för att kunna köpa loss honom från Tromsö.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply