Officiellt: Malmö FF lånar ut Sixten Mohlin igen

Sixten Mohlin fortsätter sin lånesejour i Kristianstad FF

Förra vintern bestämde sig Malmö FF för att låna ut deras stora målvaktstalang Sixten Mohlin till Västerås SK. Den lånesejouren avbröts och istället lånades han ut till Kristianstad FF, och det lånet förlängs över nästa säsong.

Sixten Mohlin var målvakt för Sveriges berömda P96-landslag som bland annat kom trea i EM i Slovakien 2013 för att sedan åka till Förenade Arabemiraten och bli trea i U17-VM. Mohlin blev utsedd i turneringens lag och målvakten fick ögonen på sig av några av Europas absolut största klubbar.

Mohlin valde dock att stanna i Malmö FF och skrev på ett nytt kontrakt som sträckte sig till och med 2018. Den Kristianstad-uppväxte talangen var en lysande talang i MFF:s ungdomslag och nu var det dags att ta nästa steg. MFF letade en klubb i Superettan som Mohlin kunde lånas ut till, men det fick bli Västerås SK i division 1. Perioden där blev misslyckad och han lånades istället ut till moderklubben Kristianstad FF. Där kommer han även spendera säsongen 2016.

Skönt att vara i hemstaden

Han bekräftar själv att han har förlängt sitt lånekontrakt med KFF över 2016. Mohlin var faktiskt petad under stora delar av Svante Hildeman i KFF och när Mohlin väl spelade läckte laget bakåt väldigt mycket. Men han har ändå förtroendet över nästa säsong.

Mohlin har tillhört MFF sedan 2008 då han anslöt från Åhus Horna BK. Mellan 2001 och 2005 spelade han för Kristianstad FF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365