bet365

Officiellt: Mads Albaek klar för IFK Göteborg

bet365

Mads Albaek är klar för IFK Göteborg på deadline day

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har inte gjort en hemlighet av att man letar efter en spelare för att förstärka mittfältet och under de sista timmarna av deadline day stod det klart att man värvar Mads Albaek från Stade Reims

För bara några dagar sedan hade IFK Göteborg siktet inställt på innermittfältaren May Mahlangu men i sista stund chockade han blåvitt genom att tacka nej till en övergång. Med knapp tid till svenska övergångsfönstret stänger tvingades sportchefen Mats Gren att agera snabbt för att inte bli utan nyförvärv på den positionen. Valet landade till slut på Mads Albaek, en 25-årig dansk centralmittfältare från franska klubben Stade Reims.

Kontrakt fram till 2017

Mads Albaek har tillbringat sina senaste två säsonger i franska Stade Reims, där har det blivit hela 39 framträdanden i högstaligan. En långtidsskada i oktober förra året höll dock dansken borta från spel större delen av säsongen. IFK Göteborg har skrivit ett 2,5-årskontrakt som binder mittfältaren till klubben fram till 2017.

Enligt danska Ekstrabladet skall övergångssumman ha landat på cirka 3 miljoner kronor vilket kan jämföras med dem 5,5 miljoner kronor den franska klubben köpte honom för sommaren 2013. På IFK Göteborgs hemsida hyllar Mats Gren dansken för sin vänsterfot och passningsskicklighet.

Inte enbart Göteborg som ryckte

I dansk media hade det redan innan spekulerats flitigt om en flytt för dansken men det var inte IFK Göteborg som var favorittippade utan israeliska Maccabi Haifa. Nu blev det ändå blåvitt som gick vinnande ur dragkampen och som just nu leder guldstriden i årets Allsvenska. Tidigare har Mads Albaek representerat FC Midtjylland.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply