Officiellt: Lyon värvar Emanuel Mammana

Emanuel Mammana kritar på för Lyon – lämnar River Plate

Ett av Argentinas mest jagade namn har varit Emanuel Mammana. Underbarnet har jagats av de flesta av världen största klubbar det senaste året, men nu har han bestämt sig för att skriva på för Olympique Lyonnais, eller bara Lyon.

Emanuel Mammana är en ny supertalang från Argentina. Mittbacken som är född 1996 har exploderat fram ur River Plates ökända akademi det senaste året och han har snabbt fått hela Europa efter sig. Klubbar som Arsenal, Barcelona, Atlético Madrid och Fiorentina har alla ryktats vara väldigt nära Mammana den senaste tiden.

Mammana, med ett av fotbollsvärldens skönaste efternamn, har varit väldigt känd för sin potential på Football Manager. Mittbacken har potential att bli en av världens ledande försvarare på spelet och har genom det blivit ännu mer känd i Europa. Nu har han i alla fall bestämt sig för sin nästa klubb och det blir, något förvånande, franska Lyon.

Färkst femårskontrakt

Lyon har bekräftat på sin officiella hemsida att Mammana har skrivit på ett femårskontrakt med klubben. Ingen övergångssumma är avslöjad, men enligt fransk och engelsk media sägs prislappen ligga på mellan 80 och 95 miljoner kronor.

20-åringen har faktiskt redan hunnit med att landslagsdebutera för Argentina. Han byttes in mot Javier Mascherano redan 2014 i en träningslandskamp mot Slovenien.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply