Officiellt: Luis Enriqué förlänger med Barça

Efter succésäsongen – Luis Enriqué förnyar med Barcelona

Managern Luis Enriqué har förlängt sitt kontrakt med Barcelona fram till den 30 juni 2017 efter att ha lett klubben till tre titlar under sin debutsäsong.

När Gerardo Martino, 52, fick sparken som manager från FC Barcelona inför den gångna säsongen valde klubbledningen att ta in Luis Enriqué, 45, som hans ersättare. Enriqué representerade Barcelona som spelare under åren 1996-2004 efter att ha spenderat fem säsonger hos ärkerivalerna Real Madrid mellan 1991 och 1996. Den offensive mittfältaren gjorde 98 mål på 258 matcher och vann bland annat två ligatitlar samt två cuptitlar under sin tid i Barcelona i slutet av 1990-talet.

Tog hem trippeln redan första säsongen

I maj 2014, efter att ha tränat Barcelona B, Roma och Celta Vigo, fick Enriqué äntligen chansen att ta över den klubb som han avslutade sin aktiva karriär i för elva år sedan. Och det blev succé direkt – titeln i La Liga säkrades den 17 maj efter 1-0-segern mot Atlético Madrid på Vicente Calderón i den näst sista omgången, Copa del Rey vanns efter 3-1 mot Athletic Bilbao i finalen den 30 maj och Champions League-pokalen bärgades i Berlin den 6 juni när Juventus besegrades med samma siffror. Tre titlar under sin första säsong som Barcelona-manager går inte att beskriva som något annat än en succésäsong och nu har Enriqué belönats för sitt hårda arbete.

Förlänger med ett extra år fram till 2017

Klubben meddelade på sin officiella hemsida under tisdagskvällen att 45-åringen och resten av hans tränarstab får stanna i klubben en extra säsong. Det gamla kontraktet sträckte sig till den 30 juni 2016, men det nya gäller alltså fram till den 30 juni 2017. Det nya avtalet skrevs på under tisdagseftermiddagen och Luis Enriqué fick sällskap av en rad olika tränarkollegor. Så här uttalade sig huvudpersonen om det nya kontraktet:

– Vi är naturligtvis väldigt glada. Efter det underbara året vi haft, med svårigheter men ett väldigt lyckligt slut, är vi mer än förtjusta angående förhoppningarna om att vinna fler titlar. Allt som vi har framför oss är mer än spännande, berättar Enriqué på klubbens officiella hemsida.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply