Officiellt: Lucas Hernández förlänger med Atlético Madrid

Officiellt- Lucas Hernández förlänger med Atlético Madrid

Atlético Madrid förlänger med Lucas Hernández

På måndagsförmiddagen står det klart att Atlético Madrids försvarare Lucas Hernández förlänger kontraktet med klubben till och med sommaren 2022.

Lucas Hernández förlänger med Atlético Madrid till och med sommaren 2022, det bekräftar klubben via sina officiella kanaler strax efter lunchtid på måndagen. Fransmannen förlänger alltså sitt kontrakt med två år samtidigt som man höjer utköpsklausulen för mittbacken.

21-åringen debuterade för den spanska huvudstadsklubben förra säsongen och har sakta men säkert växt upp till en blivande startspelare i Diego Simeones trupp. Flera klubbar har tidigare visat intresse för spelaren men nu väljer han istället att skriva nytt kontrakt med klubben han spelat i sen 11 års ålder.

– Jag är väldigt nöjd över att ha förlängt kontraktet med klubben jag älskar, säger spelaren till klubbens officiella hemsida.

Atlético höjer även spelarens utköpsklausul till drygt 60 miljoner euro, detta enligt Mundo Deportivo.

Trio ville värva bröderna Hernández

För Lucas var det aldrig någon tvekan om en fortsättning i den rödvita tröjan, detta trots att flera klubbar visade sitt intresse och ville betala den tidigare utköpsklausulen på 30 miljoner euro.

Det pratades om att både Real Madrid och Barcelona ville värva både Lucas Hernández samt hans bror Theo Hernández som även han spelar i Atlético Madrid.

Så sent som i vintras ville även Manchester City köpa loss de båda bröderna och var beredda att betala vad som krävdes för de båda spelarna, men Pep Guardiola lyckades inte övertala duon.

På tisdagskvällen ställs Atlético Madrid mot Real Madrid i den första semifinalen av två i Champions League.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365