bet365

Officiellt: Liverpool värvar talang som lånas ut direkt

18-årig anfallare klar för Merseyside-klubben

Taiwo Awoniyi blev under sena måndagskvällen officiellt en Liverpool-spelare. Talangen kommer senast från Imperial Academy i Nigeria.

– Detta är den största klubben i världen och jag är privilegierad över att vara här

Detta sade anfallaren till liverpoolfc.com i samband med att han presenterades på hemsidan. Talangen kommer omedelbart att lånas ut till FSV Frankfurt i tyska andraligan. Något som nigerianen ser mycket positivt på.

– Jag ska försöka utveckla mig själv mycket väl, så att när jag återvänder till Liverpool kommer jag kunna tillföra mer av värde till klubben.

En framtid i Liverpool är onekligen något som Awoniyi ser fram emot och avslutade intervjun med att ge fansen ett löfte.

-När jag spelar i den röda tröjan kommer jag alltid att göra mitt allra bästa för att göra fansen nöjda.

Landslagsman på ungdomsnivå

Taiwo Awoniyi spelar regelbundet i Nigerias ungdomslandslag, för närvarande är han en del av U-23 landslaget som siktar på att ta sig till Olympiska Spelen nästa år. Tidigare har han representerat ”Super Eagles” på U-17 och U-20 nivå.

Många som lämnat Liverpool

Liverpool har varit minst sagt aktiva under måndagen men Awoniyi är än så länge den ende spelaren som anslutit till klubben under transferfönstrets sista dagar. Fabio Borini lämnade Anfield för vidarespel i Sunderland, talangerna Samed Yesil och Sergi Canos lånas båda ut. 21-årige tysken Yesil lämnar för Schweiziska Luzern och kommer där spela under ledning av den gamle Liverpool-backen Markus Babbel.

Spanjoren Canos lämnar även han Liverpool och kommer tillbringa den närmsta tiden i Championship-klubben Brentford. Den före detta Barcelona-produkten har tidigare under året sagt följande om sin övergång från Spanien till England.

-Jag tror det var det bästa beslutet att ta, Liverpool erbjöd mig saker på en sportslig nivå som Barcelona inte gjorde

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365