Officiellt: Liverpool värvar Ragnar Klavan

Ragnar Klavan lämnar tyska Augsburg för Liverpool FC

Liverpool har redan sålt den viktige mittbacken Martin Skrtel i sommar och har sedan dess letat efter en ny försvarare. Nu är Augsburgs och Estlands lagkapten Ragnar Klavan klar för den engelska storklubben.

Jürgen Klopp har sin första försäsong med Liverpool FC efter att ha anslutit förra hösten och därmed har han också sitt första riktiga transferfönster. Själv har han redan förlängt med klubben och utöver det leder han flera spelarjakter. Han har försökt värva tyska succébacken Jonas Hector, en duo från Inter samtidigt som han håller på att försöka sälja Mario Balotelli.

De senaste dagarna har nästan allt surr runt Liverpool handlat om Ragnar Klavan. Doldisen har spelat över 120 matcher i Bundesliga för Augsburg sedan ankomsten från AZ Alkmaar. Den 20:e juli bekräftade Liverpool värvningen av den estländska mittbacken som har skrivit på för klubben.

”En dröm för mig”

Klavan bekräftades på Liverpools officiella hemsida under onsdagseftermiddagen och även om varken kontraktslängden eller övergångssumman har avslöjats så är han överlycklig.
– Det är svårt att få fram ord eftersom detta har varit en dröm för mig i 22 år att spela i Premier League och att vara en del av denna fantastiska klubben – Liverpool, säger 30-åringen till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Premier League är den mest attraktiva ligan i världen och det finns alltid fantastiska spelare här. Det är fotbollens hem.

Tidigare i sommar har Liverpool också värvat Loris Karius, Joel Matip, Sadio Mane och Marko Grujic.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply