Officiellt: Leverkusen värvar ung talang från Hamburg

bet365

Bayer Leverkusen värvar Jonathan Tah

Leverkusen rustar upp inför den kommande säsongen i Bundesliga. Under torsdagsförmiddagen bekräftade klubben på sin officiella hemsida att man lyckats värva det tyska U19-landslagets kapten, Jonathan Tah.

Bayer Leverkusen placerade sig till sist på en fjärdeplacering i Bundesliga under den förra säsongen och nu siktar man högre. Klubben har tidigare värvat Admir Mehmedi från Freiburg och man har även köpt loss Kyriakos Papadopoulos från Schalke. Viktiga spelare som Bernd Leno och Hakan Calhanoglu ser ut att stanna och nu har Leverkusen gjort klart med en ytterst talangfull mittback från konkurrenterna Hamburg.

”Tah är extremt talangfull”

Leverkusen går under torsdagen ut och meddelar att man värvat Jonathan Tah från Hamburg. 19-åringen har skrivit på ett kontrakt med den tyska toppklubben som sträcker sig till 2020. Mittbacken ansluter redan idag till Leverkusens träningsläger i Österrike.

Såhär säger Tah själv om övergången.
– Jag är väldigt glad över att vara här. Bayer 04 är en stor klubb och jag tror att jag kan utvecklas ytterligare en nivå här. Jag känner redan ett par av spelarna och hoppas att jag kan komma in i laget snabbt, sa Tah till Leverkusens hemsida.

Sportchefen, Rudi Völler, sparar inte på lovorden om sitt senaste nyförvärv.
– Jonathan Tah är en extremt talangfull mittback som fick värdefull erfarenhet under sin tid i Fortuna Dusseldorf förra säsongen där han bevisade att han var en nyckelspelare för laget, sa Völler.

– Den här värvningen är en mycket bra investering för framtiden men Jonathan har kvalitén att bidra direkt. Flera klubbar var intresserade av honom och det gör oss bara ännu mer stolta att han valde Bayer Leverkusen.

Den tyske försvararen, som var utlånad till Fortuna Dusseldorf i Bundesliga 2 förra säsongen, har sex U19-landskamper på sin meritlista.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365