bet365

Officiellt: Las Palmas bekräftar Atlético värvning av Vitolo

Officiellt: Las Palmas bekräftar Atlético värvning av Vitolo
bet365

Vitolo lämnar Sevilla för spel i Atlético Madrid

Spelaren kommer lämna den andalusiska klubben i sommar och spela i Las Palmas till vinteruppehållet då han ansluter till Atlético Madrid.

Atlético Madrid är straffade med ett registreringsförbud av FIFA vilket innebär att klubben inte får skriva in spelare i klubben under sommarens transferfönster. Den spanska huvudstadsklubben kan inte använda några nya spelare under hösten då man inte kan skriva in de i truppen men det hindrar de inte från att värva spelare för att låna ut de.

Ett namn som finns på alla Atlético-supportrars läppar är Diego Costa som inom kort kommer ansluta till den spanska storklubben och träna under Diego Pablo Simeone tills registreringsförbudet hävs i vinter. Chelsea-anfallaren är en mest efterlängtade värvningen i det rödvita laget men det är inte bara 28-åringen som är på ingång till den rödvita klubben. Tvåa på Simeones önskelista står nämligen Vitolo som under de senaste säsongerna spelat sin fotboll i Sevilla dit han anslöt från Las Palmas. Atlético har jagat Vitolo under ett längre tag och på tisdag blev det officiellt att spelaren lämnar den andalusiska storklubben för spel i Atlético Madrid, men först lånas han ut till Las Palmas.

SE ÄVEN: Atlético Madrid i förhandlingar om Diego Costa

Atlético Madrids registreringsförbud är komplicerat men den rödvita klubben har lyckats ta sig runt FIFA/UEFAs regler och har kommit överens med Vitolo om att genomföra en övergång. Atlético kommer därmed låna ut 40 miljoner euro till spelaren som betalar sin utköpsklausul på LFP:s kontor i Madrid och går därefter gratis till Las Palmas där han kommer tillbringa höstsäsongen. I vinter lämnar han Kanarieöarna och ansluter till Atlético Madrid på free transfer.

Överenskommelsen är klar och under tisdagen bekräftade Las Palmas att spelaren kommer tillbringa ett halvår på Estadio de Gran Canaria.

– Under en halv säsong kan Vitolo bidra med väldigt mycket, han är en startspelare i det spanska landslaget och för Las Palmas är det som en saga att få ha honom i laget. Vi ser fram emot hans ankomst väldigt mycket, sa Las Palmas president Toni Cruz under tisdagen.

Den gulblåa klubben bekräftade även det hela via Twitter:

– Presidenten har kommit överens om att Vitolo kommer spela i Las Palmas till januari månad om han skriver på för Atlético Madrid, skriver ö-klubben.

Las Palmas sägs vilja att spelaren ansluter till lagets försäsongsläger den 13 juli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply