Officiellt: Kenny Pavey lämnar AIK

AIK får klara sig utan Kenny Pavey som lämnar klubben

AIK har sedan tidigare bekräftat värvningen av Eero Markkanen och att Henok Goitom lämnar klubben i vinter. Nu lämnar en ny ikon klubben då man bekräftar att Kenny Pavey inte kommer spela i AIK nästa säsong.

Kenny Pavey har varit ett riktigt rivjärn i två sejourer i AIK. Första perioden var mellan 2006 och 2011 då han bland annat hjälpte klubben vinna sitt första SM-guld på länge. Den andra sejouren var mellan 2014- och 2015. Han kom tillbaka efter en mindre lyckad sejour i Öster och ville ”hem” till AIK och avsluta sin karriär snyggt.

Pavey visste att han skulle vara en backup-spelare när han skrev på för AIK andra gången. Han hade fyllt 35 år och snabbheten, aggressiviteten och frenesin, som alltid har varit Paveys styrkor, var inte riktigt där längre. Men Pavey gjorde ändå ett bra jobb under sina 19 framträdanden i Allsvenskan under sina två sista år i AIK. Nu får klubben klara sig utan honom på planen i fortsättningen.

Kan bli tränare i AIK

Den omedelbara framtiden kommer inte att äga rum i AIK för Pavey. Men han kan mycket väl ha en framtid i ledarstaben i framtiden menar sportchefen Björn Wesström.
– Kenny Pavey har med sina insatser och sin personlighet gjort det enkelt att tycka om honom. Vi ser nu gemensamt över möjligheterna att hitta uppdrag som på kort sikt kan kombineras med en fortsatt karriär som spelare och på längre sikt skapa en plattform för att kunna arbeta för AIK efter avslutad spelarkarriär. Vi tackar Kenny för alla minnen som han gett oss som AIK-spelare och önskar honom all lycka framöver, säger Wesström till AIK:s officiella hemsida.

Undrar du vilka fler spelare som har utgående kontrakt i Allsvenskan? Titta på vår sammanställning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply