bet365

Officiellt: Juventus köper loss Mario Lemina

Inlånade mittfältaren skriver på permanent

Mario Lemina lånades in från Marseille i somras. Nu kommer han inte att återvända till den franska semesterorten, utan han stannar i Turin till 2020. Han har nämligen värvats på permanent basis av Juventus.

Under deadlinedagen i somras lånade Juventus in Mario Lemina från franska storklubben Marseille. 22-åringen har spelat 11 matcher, där han noterats för två fullträffar, vilket var nog för att övertyga den italienska klubben. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt, och ska ha kostat strax under 10 miljoner euro. Summan kan dock stiga med ytterligare en miljon euro om han når vissa prestationsbaserade klausuler.

Gabons landslagsmittfältare har visat sig vara en mångsidig spelare, något som klubben verkar ha uppskattat.

— Under hans år med Juventus, har Mario utvecklats till något av en mångsysslare på mittfältare. Han kan bygga upp anfall med samma nivå av kompetens som han försvarar med, egenskaper som kommer att fortsätta att göra honom till en mycket värdefull medlem i Bianconeris mittfält i framtiden.

Han kan dock få konkurrens av Leicesters stjärna N’Golo Kanté, som placeras i klubben. Även spelare som Lucas Biglia och Valencias talangfulle André Gomes har kopplats ihop med Juventus.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply