Officiellt: Juventus hämtar in Marko Pjaca

Officiellt: Juventus hämtar in Marko Pjaca

Playmakern går till de italienska mästarna

Dinamo Zagrebs playmaker Marko Pjaca är klar för en övergång till de italienska mästarna Juventus efter att mittfältaren under dagen genomfört sin medicinska undersökning.

De italienska mästarna Juventus ser ut att förlora kampen om deras prestigefyllde mittfältare Paul Pogba, som ryktas vara nära en övergång till Manchester United för ett nytt transferrekord. Detta innebär att den italienska klubben kan tänka sig att förstärka på mittfältet och det är precis vad de har gjort.

Juventus har värvat Dinamo Zagrebs playmaker Marko Pjaca, detta gör klubben officiellt på sin hemsida. Den 21årige yttern är en riktigt lovande mittfältare som under det gångna året har gjort starka insatser för den kroatiske klubben. Under den föregående säsongen kom Pjaca till insats i 42 matcher för Dinamo Zagreb och bidrog med bland annat 12 mål och sex stycken assists. Han var även en del av Kroatiens landslagstrupp och spelade tre matcher under EM 2016 i Frankrike, men Kroatien åkte dessvärre ut i åttondelsfinalen mot de som skulle komma att vinna hela turneringen, Portugal. Pjacas spel i de europeiska mästerskapen attraherade Juventus och väckte deras intresse då den unga stjärnan visade glimtar av  sin potential.

Under torsdagsmorgonen bekräftade Juventus att den 21årige mittfältaren hade ankommit i Turin för att undergå sin medicinska undersökning och blir därmed den nyaste värvningen i Juventus. Summan för övergången sägs landa på ungefär 21 miljoner pund enligt Squawka.

Sedan tidigare har de regerande italienska mästarna värvat in Miralem Pjanic och sägs även vara väldigt intresserade av Napolis anfallare Gonzalo Higuain också.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply