Officiellt: Julian Draxler lämnar Wolfsburg för PSG

Lista: 10 stjärnor som kan byta klubb i vinter

PSG värvar Julian Draxler

Som Silly Season Sverige tidigare rapporterat flyttar Julian Draxler till Ligue 1 och Paris Saint-Germain i januari.

Julian Draxler skriver på för Paris Saint-Germain och stannar i klubben till och med sommaren 2021, det bekräftar den franska huvudstadsklubben strax innan lunchtid på tisdagsförmiddagen. 23-åringen har alltså skrivit på ett 4,5-årskontrakt och nobbar därmed bland annat Arsenal som länge sågs vara mer eller mindre överens med spelaren.

Spelaren skrev på kontraktet med PSG under måndagskvällen och Draxler som tidigare spelat i både Schalke 04 och Wolfsburg ansluter nu till de regerande franska mästarna som för närvarande ligger på tredje plats i Ligue 1. Transfern sägs vara värd runt 430 miljoner kronor

– Det är med stor lycka som jag kan säga att jag går till Paris Saint-Germain, sa spelaren efter att ha skrivit på sitt nya kontraktet.

– För första gången i min karriär kommer jag spela i en ny liga och ett nytt land och jag är väldigt stolt över att göra det till en klubb som blivit en av de största i Europa. Jag kommer göra allt för att hjälpa PSG vinna nya titlar och fortsätta växa på den internationella scenen, avslutar spelaren.

Även klubbens president Nasser A-Khelaifi uttalade sig om värvningen.

– Det är en lättnad att välkomna Julian Draxler till Paris Saint-Germain-familjen. Att han kommer till oss är ett bevis på hur attraktiv klubben är för de mest talangfulla spelarna i världen. Draxler har alla kvalitéer som krävs för att spela i vår klubb och bli en favorit bland fansen. Med värvningen av Julian Draxler behåller vi våra extremt höga ambitioner då klubbens supportrar vill se oss vinna.

SE ÄVEN: LISTA: Fem saker PSG-fansen borde veta om Julian Draxler

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply