Officiellt: Johan Wiland klart för MFF

Malmö FF värvar toppmålvakt

Under onsdagsförmiddagen stod det klart, Malmö FF värvar Johan Wiland från FC Köpenhamn och målvakten skriver på för två och ett halvt år.

Sen Robin Olsen lämnade Malmö har det pratats mycket om ersättare. Zlatan Azinovic har under de senaste matcherna vaktat målet för skåningarna men efter att 27-åringen åkt på en hemskt skada mot Zalgiris Vilnius Champions League-kvalet stod man med endast tredjemålvakten Marko Johansson till sitt förfogande. Den blått 16-årige målvakten fick hoppa in i matchen som Malmö FF tillslut kunde vinna med 0-1 efter mål av Anton Tinnerholm.

Efter matchen berättade Åge Hareide att man hoppades på att ha en ny målvakt klart under natten och strax efter klockan 11 på onsdagsförmiddagen stod det klart, man hade värvat Johan Wiland. 34-åringen kommer närmast från FC Köpenhamn där han bland annat stått för flera fina insatser i Champions League-spelet och har gjort närmare 200 matcher för det danska huvudstadslaget. Wiland har vunnit den danska ligan vid tre tillfällen och blivit utsett till årets målvakt vid fyra tillfällen, två gånger i Sverige och två gånger i Danmark.

– Det känns jättebra att komma till en klubb som storsatsar varje år. Malmö FF har vunnit Allsvenskan två år i rad och spelar även ute i Europa, det betyder mycket att komma till en klubb som satsar. Jag har kommit upp lite i ålder men har fortfarande hungern kvar och jag vill hela tiden utvecklas och jag tror detta är ett bra steg för det, säger Johan Wiland till klubbens hemsida och fortsätter därefter:

– Jag är en lugn och trygg målvakt som försöker spela mitt spel hela tiden. Jag vill inte säga att min spelstil förändrats utan att jag har bara blivit mer rutinerad längs vägen. Jag känner att jag har högre toppar nu förtiden och en högre lägsta nivå, och det är väl tack vare min rutin.

 

 

Johan Wiland kommer att bära tröjnummer 1.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply