Officiellt: Johan Elmander klar för Örgryte IS

Örgryte har bekräftat värvningen av förre stjärnan Johan Elmander

De senaste säsongerna har inte varit särskilt roliga för Johan Elmander på grund av skador, dålig form och andra käppar i hjulen. Nu återvänder han hem till Sverige och sin förra klubb Örgryte IS.

Johan Elmander var en av Sveriges största fotbollsstjärnor mellan 2004 och 2014 då han gjorde över 80 mål för Bröndby, Toulouse, Bolton och Galatasaray i några av Europas starkaste ligor. De senaste åren har han tillbringat i Bröndby, men framgången har uteblivit. Sedan i somras har han varit klubblös och aktuell för svenska klubbar, en turkisk klubb för att varva ned efter att ha slutat i landslaget.

Den 16:e september stod det klart vilken klubb Elmander kommer spela i näst. Det blir hans gamla klubb Örgryte IS, en klubb han spenderade åren 1999 och 2000 i. Flytten till ÖIS har varit på gång ett bra tag och det var därför ingen större skräll när klubben presenterade Elmander på sin hemsida.

”Det ska bli roligt”

Transferfönstret är redan stängt i Sverige och Elmander kommer därför inte kunna spela tävlingsmatcher för Örgryte förens i januari 2017. Men han är ändå glad.
– Det ska bli roligt att spela fotboll och förhoppningsvis hjälpa ÖIS till segrar, säger Elmander till klubbens hemsida.

Örgryte sökte faktiskt dispens hos SvFF för att få Elmander spelklart direkt, men fick avslag. Klubben kommer inte att överklaga beslutet. Fotbollskanalen erfar att Elmander själv fick ta beslutet och valde då att inte överklaga.

– Det stämmer. Johan har fått hålla i det själv. Sedan har han givetvis bollat med klubben och vi satt ner så sent som i går (torsdag). Då sa han att han inte skulle skicka in något, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

Kontraktet sträcker sig endast till 31:a juli 2017, men bägge parterna vill förlänga om allt går bra under det första halvåret.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply