Officiellt: Jere Uronen klar för Genk

GENK HAR GJORT KLART MED HELSINGBORGS JERE URONEN

Helsingborgs IF befinner sig fortfarande i en svår ekonomiskt situation och man måste få in pengar från alla håll och kanter. Nu bekräftar man att man har sålt Jere Uronen till Genk som vi tidigare rapporterade.

Henrik Larsson, tränare i Helsingborgs IF, har redan presenterat flera nyförvärv inför 2016.Martin Christensen, Viktor Ljung, Adam Eriksson och Calle Wede har redan skrivit på för klubben inför nästa säsong. Alla dessa spelare har dock varit bosmanvärvningar på grund av HIF:s ansträngda ekonomi.

Man har även tappat lagkaptenen Pär Hansson och nu har nästa smäll träffat klubben. HIF bekräftar på sin officiella hemsida under måndagseftermiddagen att vänsterbacken Jere Uronen har skrivit på för belgiska storklubben Genk.

Flyttar med omedelbar verkan

Uronen har tidigare haft intresse på sig både från Italien, England och Tyskland. Trots att han har varit med i en evighet är vänsterbacken blott 21 år gammal och har därför många år framför sig utomlands. De närmsta av dessa kommer spenderas i belgiska Genk och Uronen själv passar på att hylla sin tid i Helsingborg.
– Tiden i Helsingborg har varit den bästa i mitt liv. Det har funnits bättre och sämre stunder, men i stort har jag njutit varje dag. Men efter fyra år i klubben är det dags för mig att ta nästa steg och det ser jag verkligen fram emot. Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska supportrar som funnits genom allt, säger Uronen till HIF:s officiella hemsida.

Uronens kontrakt med Helsingborg går ut i sommar och kan därför gå för en mindre summa. Summan är inte ännu offentliggjord men väntas bli det under de närmsta dagarna enligt HIF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply