Officiellt: Jan Oblak förlänger med Atlético Madrid

Atlético Madrid har förlängt med målvakten Jan Oblak

Europas tätaste defensiv tillhör Atlético Madrid och man har släppt in blott 0.48 mål per match i La Liga. Därför förlänger man nu med nyckelspelaren och målvakten Jan Oblak vars nya kontrakt sträcker sig till 2021.

Att ersätta en målvakt som Thibaut Courtois var ingen lött uppgift för Diego Simeone. Tränaren valde att satsa på två målvakter – Miguel Moya och Jan Oblak. Den rutinerade Moya fick ta hand om startplatsen inledningsvis och Oblak stod på tillväxt ett tag, men när han väl spelade imponerade han.

Det var först när den pågående säsongen började som Oblak tog han om rollen som förstemålvakt på riktigt. Nu förstår vi varför Simeone har givit honom så stort förtroende eftersom slovenen endast släppt in 11 mål på sina 23 matcher. Klubben bekräftade under tisdagen på sin officiella hemsida att man har förlängt med Oblak.

Nytt femårskontrakt

Hans nya kontrakt sträcker sig till och med juni 2021 och ryktas ge honom en rejäl löneförhöjning. 23-åringen har endast gjort 30 framträdanden i La Liga sedan debuten 2014, men i och med det nya kontraktet väntas han vakta Atléticos mål en lång tid framöver.

En som har hyllat Oblak för sina prestationer och sin utveckling är Spaniens före detta supermålvakt Iker Casillas.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply