Officiellt: Jackson Martínez lämnar för spel i Guangzhou Evergrande

Officiellt Jackson Martínez lämnar för spel i Guangzhou Evergrande

Guangzhou Evergrande köper Jackson Martínez

Tidigt på onsdagsmorgonen stod det klart att Jackson Martínez lämnar Atlético Madrid för spel i Guangzhou Evergrande i den kinesiska superligan.

I mitten av juli månad blev det offentligt att Jackson Martinez är helt klar för Atlético Madrid. Endast sju månader senare lämnar colombianen för spel i den kinesiska superligan och Guangzhou Evergrande. Anfallaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med sin nya klubb och lämnar därmed Atlético Madrid med omedelbar verkan. Den kinesiska storklubben betalar 42 miljoner euro för Jackson Martínez och spelaren säger till klubbens hemsida att han tackar samtliga som jobbat med honom under sin tid i klubben.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, tränarstaben och de som jobbar inom klubben som trodde på mig och jobbade hårt för att få hit mig. För mig har det varit en ära att vara en del av den klubb men nu känner jag att det är tid för en ny etapp i min karriär. Vi har pratat väldigt mycket de senaste dagarna och kommit överens om att det är ett beslut som som är bäst för oss alla

Den spanska huvudstadsklubben önskar anfallaren lycka till i sin nya klubb.

Diego Costa sägs ersätta

En av anledningarna till att man väljer att sälja Jackson Martínez trots att transferfönstret är stängt är på grund av agenten Jorge Mendes löfte. enligt superagenten, som representerar både Martínez och Costa kommer den spanska landslagsspelaren att ansluta till Atlético Madrid efter säsongen vilket har gjort att Diego Pablo Simeone gått med på att släppa colombianen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply