Officiellt: HBK-legend lägger av

Idag meddelade HBK-legendaren Stefan Selakovic att han lägger skorna på hyllan efter söndagens kvalmatch mot GIF Sundsvall. Selakovic har haft en lång och framgångsrik karriär i bland annat Heerenveen och IFK Göteborg. Halmstad BK har bekräftat på sin officiella hemsida att 36-åringen slutar.

– Stefan är oerhört skicklig på att balansera nivån mellan allvar och en lättsamhet som skapar harmoni i hela gruppen. Kort och gott kan man säga att han har hjälpt oss med det vi önskade, att stötta och dela med sig av erfarenheter och kunskap som har varit en stark bidragande orsak till att vi har många spelare som tagit stora kliv i sin utveckling, säger tränaren Jens Gustafsson till hemsidan.

Selakovic är också glad över att beslutet är taget.

– Det är många som frågar och jag vill få det klart så tidigt innan matchen på söndag som möjligt. Det är därför jag väljer att gå ut med det nu. Det är absolut ingenting dramatiskt med det, utan jag ser det som något helt naturligt, säger ”Sella” till hemsidan och förklarar varför han slutar:

 – Det är tusen faktorer som påverkar, naturligtvis, och det är svårt att peka på något speciellt. Det krävs oerhört mycket att vara på den här nivån och vi har slitit hårt i år. Förhoppningsvis slutar det ju i triumf ändå. Egentligen känns det bara bra, men självklart känns det också lite ledsamt. Det är ju ett liv man gillat att leva som går i graven. Det kommer aldrig kännas helt rätt, men mer rätt än så här blir det inte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply