Officiellt: Han är klar för Tottenham

Österrikisk försvarare lämnar för Premier League

Tottenham har gjort klart med Kölns 22-årige försvarare Kevin Wimmer som ansluter till lagets försäsong.

Tottenham Hotspurs har gjort klart med Kevin Wimmer från FC Köln, det bekräftade Premier League-klubben vid lunchtid på fredagen. 22-åringen skriver på ett kontrakt som sträcker sig över fem år. Wimmer har spelat i Köln sen 2012 då han kom från LASK Linz i Österrike och har totalt gjort 72 matcher för den tyska Bundesliga-klubben som slutade på tolfte plat säsongen 2014/2015. Försvararen har även gjort två mål för klubben samt blivit uttagen till det österrikiska landslaget flertalet gånger. Under den gångna säsongen har Wimmer varit en av de mest tongivande spelarna i laget och trots sin låga ålder gjorde han en utomstånde bra säsong för den rödvita klubben som flyttades upp till högstaligan inför säsongen 2014/2015.

Summan som White Hart Lane-klubben sägs betala ska ligga upp emot 4 miljoner euro vilket får ses som ett bra pris för en så pass ung försvarare.

Dominerande back

Sen i vinter har Kevin Wimmer länkats ihop med Tottenham enligt både engelsk och tysk press men det blev aldrig en flytt mitt under säsongen då försvararen inte vill lämna den tyska klubben mitt under turneringens gång.

Många beskriver mittbacken som en modern försvarare som gärna går uppåt i banan och är väldigt duktig på flera plan, framför allt att sätta in tacklingar och använda huvudet både defensivt och offensivt.

Unikt intresse

Enligt engelska medier ska det inte ha varit någon annan klubb som ska ha varit intresserad av Wimmer. Intresset från London-klubben ska ha varit unikt vilket även gjort att spelaren gick för en relativt låg summa. I Tottenham ser man försvararen som en spelare för framtid som kommer att stanna i många år och är väldigt glada över nyförvärvet.

 

SE ÄVEN: Inter ute efter Bayern München-stjärnan

SE ÄVEN: Legendaren: ”De kommer sälja Mario Balotelli”

SE ÄVEN: TOPP 10: Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply