Officiellt: Hammarby värvar målvakt

Islänningen Ögmundur Kristinsson ersätter Hopf i Hammarby

För en  dryg  vecka sen försvann Hammarbys förstemålvakt Johannes Hopf till Turkiet. Nu står det klart vem ersättaren blir. Hammarby presenterar idag islänningen Ögmundur Kristinssen på sin officiella hemsida. Han kommer närmast från spel i danska Randers och blir spelklar för Bajen den 15:e Juli. 

Hammarby har gjort klart med en ny förstemålvakt efter att den tidigare burvaktaren Johannes Hopf lämnat klubben omedelbart för spel i turkiska Genclerbirligi. Hammarbys nya förstemålvakt är islänningen Ögmundur Kristinssen som hämtas in från danska Randers där han satt på ett ettårskontrakt. Han kommer att ansluta till Hammarbys trupp efter sommaruppehållet och blir spelklar för klubben först den 15:e Juli, då det svenska transferfönstret öppnar.

– Efter en lång tids förhandlingar blev det klart i dag att Ögmundur Kristinsson kommer till oss, och det är vi väldigt glada för. Det är en jätteduktig målvakt som vi scoutat väl och han har fått högsta omdöme från våra referenser. Vi räknar med att Ögmundur mycket väl kommer att fylla luckan på målvaktssidan, så vi kommer att få en bra konkurrenssituation bland våra målvakter, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

Fyra landskamper för Island

Den snart 26 år gamle Kristinssen debuterade på a-lagsnivå redan som 16-åring för isländska Fram Reykjavik. 2011 hade han spelat till sig en fast plats mellan stolparna i laget. Där stannade han fram till 2014 då han skrev på ett ettårskontrakt med danska Randers. Väl i Danmark har Kristinsson mest fått agera andrafiol bakom den svenske u21-landslagsmannen Karl-Johan Johansson. 26-åringen har dessutom meriter från det isländska landslaget med fyra landskamper hittills.

– Ögmundur är väldigt duktig på fötterna och bra i det offensiva spelet, vilket vi värdesätter. I Randers har han mest spelat bakom Karl-Johan Johnsson (Sveriges U21-landslagsmålvakt) eftersom han sitter på ett längre kontrakt. Men Ögmundur är en stabil målvakt som har internationell erfarenhet med isländska landslaget, han är storvuxen och bra i luften, utöver hans fina spel med fötterna, så vi är mycket nöjda, avslutar Jingblad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply