Officiellt: Hammarby värvar Kalmars anfallsstjärna

Hammarby har efter sitt allsvenska avancemang för en månad sedan redan förstärkt truppen med Oliver Silwerholt, och nu har man lyckats knyta till sig ytterligare två nyförvärv. Klubben hemsida bekräftade nämligen idag att man lyckats värva den isländske landslagsbacken Birkir Már Sævarsson samt Kalmars anfallsstjärna Måns Söderqvist, som under den gångna säsongen lyckades göra 10 mål på 27 allsvenska matcher.

 Vi är mycket glada över att ha fått in Birkir och Måns. Det underlättar ju när tränarna vet exakt vilken typ av spelare och framför allt vilken typ av människor vi får in i gruppen, och Nanne och Måns känner ju varandra mycket väl sedan tiden i Kalmar. Likadant är det med Birkir och vår individuelle coach Patrik Hansson som jobbat med Birkir i flera år under sin tid i Brann. En av våra hörnstenar är att vi vill få in människor som passar bra in gruppen, säger klubbens sportchef Mats Jingblad till den officiella hemsidan.

Söderqvist, som tidigare har haft Hammarbys nuvarande tränare Nanne Bergstrand som tränare, ansluter som Bosman och säger så här om övergången.

Det känns jättebra att komma till Hammarby. Det känns som klubben har något riktigt bra på gång, och man spelar en bra fotboll, en fotboll som passar mig. Hammarby är en storklubb med fantastiska supportrar, så det ska bli otroligt kul att få vara en del av detta”.

De båda spelarna har skrivit på ett varsitt treårskontrakt och som en del i uppgörelsen med Birkir Sævarssons förra klubb Brann kommer det att spelas en träningsmatch mellan de två lagen någon gång i vinter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365