Officiellt: Hammarby lånar Alexssander Medeiros de Azeredo

Alexssander Medeiros de Azeredo lånas in säsongen 2016 av Hammarby

Att hitta billiga brassar som sedan säljs dyrt ut i Europa är ett koncept som många klubbar går efter. Hammarby tror sig ha hittat en brasse som de tror starkt på och han heter Alexssander Medeiros de Azeredo  men kallas Alex.

Hammarby har redan varit aktiva på transfermarknaden och gjort klart med tre namn. Arnor Smarason från Helsingborgs IF, Melker Hallberg lånas in från Udinese fram till sommaren och Joseph Aidoo har gjort sitt lån permanent. Men dessa affärer betydde inte att Bajen skulle ligga på latsidan framöver.

Under måndagseftermiddagen bekräftade man nämligen ännu en affär. Det handlar om brassen Alexssander Medeiros de Azeredo, eller Alex, som lånas in från den brasilianska klubben Resende FC säsongen ut.

”Bra spelförståelse och är en bra avslutare”

Alex har spelat fotboll lite överallt i världen de senaste åren. Han har varit i Brasilien, Förenade Arabemiraten och Thailand och nu blir det alltså Sverige för den 25-åriga anfallaren. Hammarbys tränare Nanne Bergstrand beskriver nyförvärvet:
– Alex är en spelare med bra spelförståelse och är en bra avslutare. Han är en spelande forward som kan tillföra en hel del i vårt offensiva spel, säger han till Bajens officiella hemsida och berättar vidare:

– Det är alltid knepigt att uttala sig om hur lång tid en spelare behöver för att anpassa till fotbollen  här. Den svenska fotbollen är ju fysisk, men det brukar vara enklare för spelare med bra spelförståelse att komma in i en ny fotbollsmiljö. Med tanke på de erfarenheter jag har av den här typen av värvningar sedan tidigare har vi goda förhoppningar om att Alex snart kommer att anpassa sig,

Alex själv berättar om vad han vet om Hammarby.
– Det känns väldigt bra att komma till Hammarby. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, och vet att Hammarby har många fans, och jag känner mig väldigt motiverad

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply