Officiellt: Häcken värvar Demba Savage

Demba Savage från HJK Helsingfors flyttar till BK Häcken

Tidigare i höst har BK Häcken bekräftat värvningen av Rasmus Schüller från HJK Helsingfors. Man bekräftar under torsdagen att man också har gjort klart med Demba Savage från just HJK Helsingfors.

Den finländska ligan är den nordiska ligan med lägst status. Spelare som spelar i de bästa lagen där, oftast HJK Helsingfors, är inte främmande att flytta till mittenlag i både svenska, danska och norska ligan. Ibland blir det succé, men allt som oftast räcker spelarna inte riktigt till i nordens bättre ligor.

BK Häcken har provat på att försöka fynda från Finland, precis som man gjorde med succéytterbacken Kari Arkivou som börjar bli till åren. Tidigare i höstas gjorde man klart med den unge innermittfältaren Rasmus Schüller från HJK Helsingfors, men man nöjer sig inte med det. Nu har man bekräftar värvningen av Demba Savage från samma klubb som Schüller, HJK Helsingfors.

En väldigt duktigt skyttekung

Demba Savage har gjort 52 mål och 26 assist för HJK och Honka de fyra senaste åren. Av Häckens sportchef Sonny Karlsson beskrivs han som en extremt snabb spelare:
– Precis som med Rasmus Schüller har vi följt honom sedan hans tid i FC Honka. Det är en snabb spelare som kan spela på båda kanterna, såväl som toppforward eller som ”Nr 10″. Han gör vår offensiv ännu starkare och vi ser fram emot att ha honom här hos oss, säger Karlsson till Häckens officiella hemsida.

27-åringen ansluter i januari och det står inte klart hur länge den gambiska landslagsmannen har skrivit på för. Det är heller ingen bosmanvärvning som Schüller var, men Häcken bekräftar inte hur mycket Savage kostade.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply