Officiellt: Giannelli Imbula går till Stoke

Stoke gjorde klubbens dyraste affär när man köpte Giannelli Imbula

Deadline Day blev inte så hektisk, intensiv och galen som bara en Deadline Day kan vara. Vi fick dock se en ordentlig affär i Premier League under de sista timmarna och det handlar om Giannelli Imbula som lämnar Porto för Stoke.

Stoke har blivit något av en utmanare till Europa League-platserna i Premier League. Med köpen av Xherdan Shaqiri, Bojan Krkic, Ibrahim Affelay och Phillip Wollscheid har man tagit en ordentligt steg jämfört hur det såg ut för några år sedan under Tony Pulis-eran.

Klubben har varit tydliga med att man vill fortsätta satsa mot Europaplatser och utmana den absoluta toppen i Premier League inom fem år. Då behöver man inte bara behålla de nyckelspelarna man har i truppen, man behöver också värva tunga namn. Under Deadline Day lyckades man kamma hem klubbens dyraste värvning genom tiderna då Giannelli Imbula köptes från Porto.

225 miljoner och fem och ett halvt år

Stoke bekräftade sen under måndagen köpet av den franska innermittfältaren Giannelli Imbula. 23-åringen hann endast med en halv säsong i Porto och han lyckades aldrig riktig slå sig in i startelvan så som han gjorde under sin fina tid i Marseille dessförinnan.

Enligt flera källor som BBC Sports kostade Imbula runt 225 miljoner kronor att köpa loss, vilket betyder att Stoke satte nytt transferrekord för klubben. Imbulas kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2021, ett kontrakt på fem och ett halv år alltså.

Stoke lyckades inte locka över Gustav Engvall i januari.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply