Officiellt: Galatasaray stängs av från Europaspel

Officiellt: Galatasaray stängs av från Europaspel

Har misskött Financial Fair Play

UEFA stänger av Galatasaray från Europaspel i två år efter att klubben inte följt reglerna om Financial Fair Play, uppger förbundet på sin hemsida.

Det stormar i Galatasaray. För några dagar sedan ryktades det om att Galatasaray är nära ett tränarbyte, efter att klubben tidigare blivit eliminerade från Europa League av Lazio. Nu visar det sig att matcherna mot den italienska klubben förmodligen blir Galatasarays sista match med Europaspel på två år.

UEFA bekräftar på sin officiella hemsida att den turkiska klubben inte kommer att tillåtas att spela i varken Champions League eller Europa League under de kommande två säsongerna, även om Galatasaray skulle kvalificera sig till någon av turneringarna. Anledningen till avstängningen är att klubben inte har följt reglerna om Financial Fair Play. Klubben varnades om en sådan här avstängning redan i januari, då man redovisat en större ekonomisk förlust än reglerna tillåter.

Straffet innebär att Galatasaray inte kommer att få delta i någon av UEFAs två stora klubblagsturneringar under säsongerna 2016/2017 och 2017/2018.

För tillfället ligger laget femma i den turkiska ligan, de fyra främsta placeringarna ger Europaspel. Men om Galatasaray skulle nå någon av de platserna kommer man ändå inte få spela i Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply