Officiellt: GAIS värvar James Sinclair

Före detta Newcastle-spelaren James Sinclair klar för GAIS

Under måndagen stod det klart att GAIS förstärker truppen med James Sinclair som tidigare spelat i bland annat Newcastle United, Sunderland och Bolton.

GAIS har börjat se över truppen inför nästa säsong och under måndagen skrev James Sinclair på ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben. Engelsmannen som är född utanför Newcastle har under 2013 och 2014 varit startspelare i seriekonkurrenten Ljungskile och han kommer väl ihåg matcherna mot sitt nya lag.

– Jag har nog dragit på mig era supportrars ilska några gånger, jag hoppas verkligen att de välkomnar mig nu.

GAIS är en stor klubb i fotbollssverige och har en fantastisk historia och passionerade supportrar, självklart är jag väldigt glad över att få spela för en sådan klubb, jag ser redan fram emot att få gå in på arenan och möta min nya hemmapublik, säger han.

2015 skrev han på för Östersunds FK men där hade engelsmannen det svårt att ta en startplats.

– Det blev inget kanonår, jag vet inte riktigt varför det inte klaffade, men Östersund hade ett bra lag och spelade en fotboll som kanske inte passade mig alla gånger. Men det är inget att gnälla över, jag är full av energi och revansch, det vore fantastiskt att få vara med och ta GAIS upp till allsvenskan.

Började spela rugby

Sinclair inledde sin sportskarriär med att spela rugby men vid nio års ålder gick han över till att spela fotboll. 28-åringen har som junior tillhört Newcastle United och Sunderland innan han 2007 skrev kontrakt med Bolton Wanderers, som då spelade i Premier League. Totalt blev det två matcher i den engelska högstaligan för spelaren som därefter tillbringade tid i Israel och Polen innan han skrev på för Ljungskile.

Som spelare ser han sig som ytterback eller yttermittfältare, båda kanterna funkar.

– Jag är fotbollsspelare till yrket, jag spelar självklart och ger allt varhelst tränaren tycker att jag gör nytta. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Göteborg och GAIS, säger han.

GAIS ordförande Tomas Andersson tycker att Sinclair är en spelare som tillför GAIS en hel del intressanta egenskaper.

– Vi är också nöjda över att ha fått in ytterligare en karaktärsspelare som dessutom är användbar på många platser i laget, säger Andersson.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply