Officiellt: Gaël Kakuta till Kina

Den förre Chelsea-talangen lämnar Europa

Efter otaliga utlåningar och en sista misslyckad tid i Sevilla lämnar 24-årige Gaël Kakuta Spanien. Anfallaren blir nästa export till Kina och skrev igår på för kinesiska Hebei China Fortune. 

Gaël Kakuta flyttades upp till Chelseas A-lag 2009 och spåddes länge en lysande framtid i Londonklubben. Men efter sex utlåningar till bland annat Lazio, Fulham, Bolton och Rayo Vallecano, valde fransmannen förra året att skriva på för den spanska toppklubben Sevilla. Föga förvånande uteblev speltiden även där, och igår valde Kakuta att flytta till Kina och den storsatsande klubben Hebei China Fortune.

Blir lagkamrat med förre Sevilla-stjärnan

I den kinesiska klubben blir 24-åringen lagkamrat med den förre Sevilla-spelaren Stephan Mbia, som även han nyligen skrev på för klubben. Även den förre Roma och Arsenal-stjärnan Gervinho spelar sedan några veckor tillbaka  i klubben.

Plusaffär för Sevilla

Sevilla ska enligt uppgifter ha köpt loss Kakuta från Chelsea för 3,5 miljoner euro. Men går nu plus i och med att han nu säljs vidare för sju miljoner euro. Vilket får ses som en bra affär med tanke på att fransmannen inte spelade en minut i den spanska klubben.

En av flera som väljer Kina

Att den kinesiska ligan nu storsatsar rejält har knappast gått någon obemärkt förbi. Bara den senaste tiden har ligan knutit åt sig spelare som Ramires, Alex Teixeira och Jackson Martinez.

Fler lär det bli.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365