Officiellt: Franck Ribery förlänger med Bayern Munchen

Officiellt: Franck Ribery förlänger med Bayern Munchen

Nytt kontrakt för Franck Ribery i Bayern Munchen

På söndagsförmiddagen offentliggjorde den tyska storklubben att man förlänger kontraktet med den franske stjärnan Franck Ribery, ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2018.

Franck Ribery stannar i Bayern Munchen även under nästa säsong, det stod klart på söndagsförmiddagen då klubben bekräftade det hela via sociala medier. Det nya kontraktet sträcker sig till och med 30 juni 2018. 33-åringen har under sin karriär på Allianz Arena hunnit göra 333 tävlingsmatcher och 108 mål samtidigt som han vunnit sex ligatitlar, fem cuptitlar, en Champions League-titel, FIFA Club World Cup samt UEFA Super cup, detta sedan 2007.

– Han är både en nyckelspelare och en artist som publiken gillar. Vi är väldigt glada över att förlänga kontraktet med Franck över ännu ett år, säger Karl-Heinz Rummenigge som är president i den tyska storklubben till den officiella hemsidan.

Spelaren själv säger att han är glad och nöjd efter förlängningen.

– Jag är väldigt glad över att få spela för Bayern ännu ett år. Det är en väldigt bra klubb och staden har blivit mitt nya hem, både på det sportsliga och privata planet. Jag ser fram emot fler framgångar med Bayerns fans och jag vill vara en del av lagets framgångar de kommande 18 månaderna.

Franck Ribery är tillsammans med Philipp Lahm och Robert Lewandowski Bayern Munchens bäst betalda spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply