Officiellt: Förre Manchester City-stjärnan till Indien

bet365

FÖRRE BRASILIANSKA LANDSLAGSMANNEN ÅTERVÄNDER TILL INDIEN

Elano, främst känd från sin tid i Manchester City och Galatsaray, spelade förra året under Indian Super Leagues första upplaga. Efter en kort tid i Santos väljer nu brasilianaren att återvända för att delta i andra upplagan av den nya succéturneringen. 

Bortglömt guldkorn

Efter att ha gjort braksuccé i Santos värvades Elano 2004 till Shakhtar Donetsk. Efter att visat upp en fantastisk form blev han den första spelaren i historien att representera Brasiliens landslag från ukrainska ligan. Framgången förde honom vidare till Manchester City där han under Sven-Göran Eriksson visade upp stor talang och pekades ut som en nyckelspelare för klubben, främst på grund av hans förmåga att spela på många olika positioner på planen.

Efter att ha lämnat Manchester City 2009 och fortsatt i Galatsaray, vände Elano hem till Brasilien där han representerade ett flertal stora inhemska klubbar. 34-åringen fick aldrig det genombrottet som hans landslagsmän Ronaldinho, Robinho, Kaka osv. fick, men det faktum att mittfältaren har spelat 50 landslagskamper för Brasilien tyder på att Elano är vad man skulle kunna kalla ett bortglömt guldkorn.

Återvänder till Indien

Under 2014 hade den omtalade Indian Super League premiär. Turneringen utspelar sig under tre månader på hösten och första upplagan lockade till sig stornamn som Alessandro Del Piero, Robert Pires och Fredrik Ljungberg. Elano representerade Chennaiyin FC som deras ”marquee player” och gjorde succé. Han blev framröstad till turneringens bästa spelare med sin 8 fullträffar på 9 matcher.

Under dagen presenterades nyheten att Elano återvänder till Chennaiyin FC för att delta i andra upplagan av Indian Super League, som kommer att börja i oktober.

– ”Jag är väldigt glad att få skriva på för Chennaiyin och delta i andra upplagan av Indian Super League. Jag har fantastiska minnen sen mina första säsong i Indien, då jag verkligen njöt över att få spela framför så fantastiskt support. Jag ser fram emot andra säsongen och är inställd på att göra Chennaiyin FC mästare denna gången”, berättar Elano för ISL.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply