Officiellt: Förre Kalmar-hjälten klubblös

Kalmar vann sitt första SM-guld 2008 och stor hjälte var anfallaren Patrik Ingelsten som gjorde 19 mål och vann skytteligan. Efter en sejour i Heerenveen skrev han 2010 på för norska Viking Stavanger och har varit en av lagets bästa spelare.

Men den norska klubbens ekonomiska problem har gjort att de var tvungna att banta truppen från 25 till 20 spelare. Ingelsten hade ett utgående kontrakt, och eftersom man inte hade råd att förlänga det, så var det naturliga att släppa honom, trots att tränaren Kjell Jonevret ville behålla honom:

”Vi är i en situation där vi ska skära 20-30 procent av lönebudgeten. Jag kunde tänka mig att vi skulle behålla alla spelarna, men det är de på utgående kontrakt som det är lättast att spara pengar på. Vi ska gå ner från 25 till 20 spelare i truppen,” sade Kjell Jonevret till Aftenposten.

”Detta är ingen rolig situation. Patrik har varit vår bästa anfallare den här säsongen och han är en fantastiskt fin kille. Jag ska definitivt hjälpa honom att hitta en ny klubb.”

Det ser trots allt ut som att Ingelsten inte behöver söka klubb länge man får tro Jonevrets ord.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply