Officiellt: Finsk landslagsman ersätter Vibe

bet365

IFK Göteborg värvar in ny anfallare

IFK Göteborg förlorade för ett par veckor sedan Lasse Vibe till Brentford, nu är danskens ersättare klar. Finske Riku Riski,25, lånas in från norska Rosenborg säsongen ut. 

– En kille som vi följt i många år, säger sportchefen Mats Gren till Blåvitts hemsida.  

IFK Göteborg har under de senaste dagarna trappat sin jakt på en ersättare till anfallsstjärnan Lasse Vibe. Idag blev det klart att klubben lånar in Riku Riski från Rosenborg säsongen ut, 25-åringen blir därmed Blåvitts andra anfallsvärvning efter att man tidigare plockat in Viktor Sköld från Åtvidaberg.

”En målskytt och poängspelare”

IFK Göteborg har tidigare gjort klart att spelaren som ersätter Vibe ska ha liknande egenskaper som dansken, det vill säga: Vass i djupled och bra på att göra mål. Enligt Mats Gren är Riski just den mannen.

– Han är en löp och arbetsvillig spelare som gärna går på djupet, men som även tycker om att ”droppa” ner. Duktig med båda fötterna och en målskytt och poängspelare. Vi är väldigt glada över att ha Riku i vår trupp, säger Gren till klubbens hemsida.

Mats Gren hoppas ha Riski, som har 18 A-landskamper på sitt CV, spelklar redan tills söndagens viktiga match mot toppkonkurrenten Malmö FF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply