Officiellt: Enoch Adu klar för Malmö FF

Malmö FF förstärker mittfältet genom en värvning av Enoch Kofi Adu

Ghananen har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med klubben. Malmö FF hade kallat till presskonferens på tisdagen kl. 13.00. Efter de senaste dagarnas ögergångsrykten runt klubben så var många övertygande om att det var en värvning av ghananen Enoch Kofi Adu som skulle presenteras, och just så blev fallet.

Enoch Adu tillhör för närvarande Club Brugge i Belgien men har under våren varit utlånad till norska Stabaek. Det lånekontraktet sträcker sig fram till och med den 31:a juli, vilket betyder att Enoch Adu, som köps loss av Club Brugge och har skrivit ett 3,5-årskontrakt med Malmö FF, anländer till klubben den 1:a augusti. Enligt Malmös officiella hemsida så för klubben dock diskussioner med Stabaek om att tidigarelägga övergången.

– Det känns bra att komma till Malmö, väldigt bra. Jag har hört mycket bra om Malmö FF och att det är en klubb med fin historik. Dessutom har jag hört mycket om fansen och förstått att de är väldigt bra så jag ser fram emot att spela här och är beredd på att jobba hårt, säger Enoch Adu till Malmös officiella hemsida.

23-årige innermittfältaren Enoch Adu värvades till Club Brugge 2013 och dessförinnan spelade han tre säsonger i danska Nordsjaelland där han fick erfarenhet av såväl ligaguld som Champions League-spel. Under vårens utlåning till Stabaek har han tagit en startplats på det centrala mittfältet och även fått rollen som assisterande kapten. Malmös sportchef Daniel Andersson är nöjd med värvningen.

– Enoch Kofi Adu är en spelare som vi är mycket glada över att ha kunnat kontraktera. Han är skicklig defensivt på det centrala mittfältet och samtidigt en bra spelfördelare. Han har en internationell spelstil som vi kommer ha stor nytta av framöver. Dessutom är han en bra ledargestalt som på kort tid blivit assisterande kapten i Stabaek, säger Daniel Andersson till Malmös officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply