Officiellt: Elfsborg värvar ungdomslandslagsman

Redan i höstas var Viktor Götesson i diskussioner med Elfsborg om en övergång efter det att Mjällby åkte ur Allsvenskan. Elfsborg bekräftade under onsdagseftermiddagen att Götesson, född 1995, har skrivit på för tre år med klubben och att han börjar träna med A-laget redan idag.

-Det lät intressant redan från början och när erbjudandet väl kom var det ett lätt beslut att ta. Jag kände direkt att Elfsborg skulle kunna ta väl hand om mig och tvekade inte en sekund. Elfsborg är en klubb med bra rykte som ofta har visat på bra omdöme så det här känns helt rätt, säger Viktor Götesson till Elfsborgs officiella hemsida och beskriver sig samtidigt som en snabb, högerfotad och ganska aggressiv spelare som hoppas kunna skapa chanser åt såväl sina medspelare som sig själv i anfallsspelet.

– Viktor har egenskaper som vi tycker är väldigt spännande. Han är ung och väldigt ambitiös och som spelare är han en snabb, hårt arbetande forward som gillar att hitta ytor bakom en backlinje. Det kommer bli väldigt spännande att se hans fortsatta utveckling hos oss, säger Haglund om sin nya anfallsvärvning.

Götesson debuterade för Mjällby i Allsvenskan under 2014 efter att ha kommit till klubben från IFÖ Bromölla i Skåne som junior.



 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply