Officiellt: Elfsborg lånar in Thomas Kind Bendiksen

Officiellt Elfsborg lånar in Thomas Kind Bendiksen

Thomas Kind Bendiksen till Elfsborg

På fredagen står det klart att Elfsborg länar in Thomas Kind Bendiksen under säsongen 2017 och redan idag genomförde spelaren sin första träning.

Med endast några dagar kvar till den allsvenska premiären offentliggjör att IF Elfsborg värvar in den offensiva mittfältaren Thomas Kind Bendiksen från Molde i den norska ligan. Tidigare har spelaren bland annat spelat i skotska Glasgow Rangers och representerat Norges landslag. På fredagen gjorde han sin första träning med Borås-laget.

– Jag fick tidigt lära mig att allt ska vinnas, hela tiden, såväl på träning som på match. Nu har jag kommit till Skandinaviens jämnaste och kanske bästa lag, så jag känner absolut pressen på mig att jag måste gå in och prestera direkt, säger Thomas Kind Bendiksen.

I onsdags fick 26-åringen reda på Elfsborgs intresse och efter det blev det snabba ryck.

– Jag var på gång direkt, inget snack om den saken. Så fort Elfsborg kom upp på bordet så blev jag inställd på att komma hit, för det är en klubb som har ett extremt gott rykte och som sagt var visat sig vara en av Skandinaviens absolut bästa klubbar. Jag har bara positiva saker att säga om Elfsborg och att det kommer bli en väldigt spännande säsong som jag och laget har framför oss, säger han.

Thomas Kind Bendiksen har ingen personlig relation till varken Henning Hauger eller Jörgen Horn, Elfsborgs norska stjärnor, förutom vad de gjort på fotbollsplanen.

– Jag har full koll på vad både Jörgen och Henning har åstadkommit som fotbollsspelare i sina karriärer, och det är två riktigt bra spelare. Utöver dem så anser jag att vår trupp håller väldigt hög klass och vi ska vara med och slåss om de översta platserna i tabellen, det känns helt givet för mig när jag tittar på hur det ser ut, säger Thomas Kind Bendiksen som är spelklar direkt, vilket ger honom ännu mer tändvätska inför vad som komma skall.

Spelaren kommer att bära nummer 27 i den gula tröjan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply