bet365
bet365

Officiellt: Dortmund värvar Gonzalo Castro

Den 27-årige mittfältaren lämnar Bayer Leverkusen efter 16 år i klubben

Borussia Dortmund har gjort klart med Gonzalo Castro inför nästa säsong i Bundesliga. Mittfältaren ansluter från Bayer Leverkusen på fri transfer efter att hans kontrakt med klubben går ut i sommar.

27-årige Gonzalo Castro anslöt till Bayer Leverkusens ungdomslag redan 1999 och debuterade sedan för A-laget som 17-åring 2005 i en 2-1-vinst över Hannover 96. Totalt har det blivit hela 286 Bundesliga-matcher och 25 mål i Leverkusen för Castro, som även har fått erfarenhet från Champions League och spelat fem landskamper för Tyskland.

Efter att ha förlängt kontraktet med Leverkusen 2013 så går kontraktet med klubben ut nu i sommar och turerna kring spelarens framtid har varit många. Nu är det däremot klart att flyttlasset går mot Borussia Dortmund, som slutade sjua i Bundesliga i år, och som alltså värvar Gonzalo Castro på fri transfer.

Har skrivit på för fyra år

Gonzalo Castro ansluter till Dortmund när hans kontrakt med Leverkusen går ut den sista juni. Kontraktet som han har skrivit på sträcker sig sedan över fyra år, till och med säsongen 2018-2019.

– Vi är mycket nöjda. I Gonzalo Castro har vi värvat en erfaren, teknisk skicklig mittfältare som kan spela på flera olika positioner, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc till Dortmunds officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply