Officiellt: Djurgården värvar mittfältare

Alexander Falsetas har under dagen skrivit på ett kontrakt med Djurgården och lämnar därmed Gefle för spel i huvudstaden. 

– Jag är mycket nöjd. Det är en bra spelare som har kommit till Djurgården. Alexander är en hårt jobbande mittfältare som har bra spelförståelse, bra teknik och bra leveranser på fasta situationer. Han har grekiskt blod i ådrorna vilket visar sig ibland i temperamentet, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Att få spela inför en stor publik medger Falsetas vara en faktor som gjorde att just Djurgården var ett av lagen han valde mellan. 
– När man har flera tusen bakom sig tror jag man presterar på absolut max. Sen känns det bra att jag och Pelle vet var vi har varandra.

Sett till sina individuella tillgångar ser Falsetas sig som en kämpastark spelare, men har också bitar att jobba vidare med. 
– Det kanske har blivit en eller två varningar för mycket och jag jobbar på den biten, men jag spelar mycket på adrenalin och kämpar tills jag spyr, säger Faltsetas.

I skrivande stund är Falsetas skadad och opererades för en höftskada för drygt två månader sedan. Under februari månad väntas nyförvärvet vara tillbaka i spel igen. 

Falsetas skriver på för tre års spel och bär tröja nummer sex. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply