Officiellt: Djurgården värvar mittback

Jacob Une Larsson klar för DIF

Under fredagen offentliggjorde Djurgården att Brommapojkarnas 21-årige mittback Jacob Une Larsson kommer att spela i den blåa klubben nästa säsong.

Djurgården väljer att satsa ung och har nu gjort klart med en mittback till nästa säsong. Under fredagen publicerade man en artikel där man bekräftade att man hade kommit överens med Jacob Une Larsson om ett treårskontrakt som kommer att börja gälla från och med 1 januari 2016. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är enligt klubbens hemsida väldigt nöjd med värvningen och säger följande om spelaren.
– Vi är jätteglada att Jacob har valt Djurgården. Han är en ung spelare med många allsvenska matcher i bagaget och han har även spelat i nya U21-landslaget och gjort bra ifrån sig. En välutbildad spelare med mycket erfarenhet trots sin ringa ålder som har en stor potential och starka ledaregenskaper. Dessutom är han Djurgårdare i hjärtat så för Jacob är det en pojkdröm som slår in, säger Bosse.

För Larssons del var det inget större tvivel när Djurgården hörde av sig och ville skriva kontrakt.

– Det gjorde ju valet ännu lättare eftersom jag är Djurgårdare i själ och hjärta, svarar Jacob som emellertid är en analytisk och reflekterande person vilket gjorde att han ändå tog en del betänketid på sig när anbudet dök upp.
– Som fotbollsspelare måste man alltid se över alla alternativ och se vad som är bäst för en i samband med sådana här övergångar. Så det var planen som DIF presenterade för mig som övertygade mest, även om känslorna hela tiden talade för Djurgården. Men känslorna ska inte få ta över helt vid den här typen av tillfällen utan man måste använda hjärnan också. Så betraktat från de båda sidorna framstod Djurgården som det solklart bästa alternativet, säger försvararen som fram tills idag har gjort 94 tävlingsmatcher för BP.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply